Service

ONDERHOUD

Ook caravans dienen een onderhoud te krijgen om veilig onder weg te zijn maar ook om de bruikbaarheidsduur van uw caravan te verlengen. Wij voeren een onderhoud uit aan alle merken caravans – dit is altijd op afspraak tel 056 299 464 of e-mail: [email protected].

KLEIN ONDERHOUD

Controle gasdemper oplooprem, smering oplooprem (schuifstuk), smering scharnierpunten remstangen, controle remkabels, controle neuswiel (eventueel smeren van de schroefdraad), smeren uitdraaisteunen, vochtcontrole bodemplaat, controle banden + bandenspanning, controle koppeling (slijtage), controle vering (rubber torsie, staalgeveerde assen smeren).

GROOT ONDERHOUD

Naast de normale zaken in het kleine onderhoud doen wij ook volgende zaken in het groot onderhoud : reinigen en afstellen van de remmen, controle wiellagers (eventueel vet vervangen), deur en raam rubbers behandelen tegen uitdroging, controle chassis (corrosie of witaanslag verwijderen), controle asbevestiging, controle water+afvoerleidingen, controle gasleidingen, controle voegnaden koetswerk.

CARAVAN KLAARZETTEN VOOR DE TECHNISCHE KEURING

Controle oplooprem, banden nazien -eventueel nieuwe banden leggen- nazien stekker en lichten – beste is langskomen voordat u naar de keuring gaat met de caravan, zo worden extra keuringskosten vermeden.

VOCHTCONTROLE

Vochtopmeting binnenin de caravan, plaatselijke oppervlaktemetinge, indien vocht gevonden wordt of twijfel is, wordt een prikmeting gedaan.

MONTAGE

Wij zijn sterk in ons aanbod en montage van alle technische accessoires voor caravans en aanhangwagens zoals movers, zonnepanelen,fietsendragers, airco’s, hydraulische nivelleringssystemen, buitengasaansluitingen, city-wateraansluitingen, satellietantennes, luifels,… wij houden er aan om het juiste materiaal te gebruiken voor een nette, professionele montage waarbij afwerking en technische precisie uitermate belangrijk is.

MOBIELE SERVICE

NIEUW !

Heeft u een seizoensplaats gereserveerd maar heeft u geen trekkend voertuig om de caravan ter plaatse te brengen ?

Heeft u een seizoensplaats maar wenst u van camping te veranderen en heeft u hiervoor geen trekkend voertuig?

of de caravan uit de wintstalling halen en naar de camping voeren ?

Wij voeren dit met plezier voor u uit !

Meer info en prijzen in onze campingshop Europacaravans Kluisbergen of email : [email protected]

CAMPINGSERVICE

NIEUW !  Service op camping  door Europacaravans !

Staat u vast op camping en doet uw caravanverwarming het niet meer, is er een venster of een raamuitzetter kapot, wenst u een elektrische bijverwarming in de caravan, wenst u een airco te installeren op uw caravan, wenst u nieuwe verlichting in de caravan, een update van de satellietschotel, herstelling van het toilet of koelkast, herstelling kastjes , bed, nieuwe matras,…

Contacteer ons voor meer info en prijzen ivm herstelling en verplaatsing : [email protected]

Of kom eens langs bij Europacaravans Kluisbergen

CARAVANMOVERS SERVICE

Door de jarenlange ervaringen kunnen we ons service-center noemen in de wereld van de caravanmovers – geen enkel merk is ons onbekend. Een probleempje met mover, motor, afstandsbediening of batterij? Maak gerust een afspraak om eens langs te komen, wij werken altijd op afspraak – meestal is het een klein euvel dat we onmiddellijk ter plaatse kunnen oplossen.

GASLEKTEST

U kan de volledige gasinstallatie ook door ons laten testen – hiervoor hebben wij investeringen gedaan en een gastester aangekocht. Voor Duitsland is een certificaat verplicht, dat bestaat nog niet voor België maar zit er wel aan te komen.

SCHOUWING

Bij aankoop van een nieuwe caravan of tweedehandscaravan bieden wij altijd aan om naar de keuring te gaan voor de nieuwe eigenaar, dat is een extra service zodat u als nieuwe eigenaar de eerste keer niet naar de keuring moet gaan, dat hoeft pas 2 jaar nadien.

TEMPO 100

In Duitsland is de maximum snelheid voor combinatie van auto+caravan slechts 80 km/u. Indien u 100 km/u wilt rijden door Duitsland, dan is een keuring verplicht. De Tempo 100- keuring kan bij ons uitgevoerd worden op afspraak. Er zijn een aantal eisen waaraan de caravan of aanhangwagen moet voldoen: banden mogen max 6 jaar oud zijn, er dient een antislingerkoppeling en schokbrekers op de caravan of aanhangwagen aanwezig te zijn. Na de keuring duurt het nog 2-3 weken eer u de documenten en sticker bij u thuis toegestuurd krijgt. Dus best goed op tijd uw keuring inplannen!

SERVICE-CENTER

Voor volgende merken zijn we werkzaam als SERVICEPARTNER:

Als service center van ALKO kunnen we ons specialist noemen in de wereld van caravan-techniek en -veiligheid. ALKO is specialist in onderdelen en accessoires voor caravans en aanhangwagens, onder andere:

ALKO-chassis

De meest stabiele caravans staan op een ALKO-chassis. Knaus en Cabby worden beide gebouwd op een ALKO-chassis dat zorgt voor een uitstekende wegligging. Cabby gaat zelfs nog een stapje verder door een speciaal ontwikkeld ALKO-DELTA-chassis te gaan gebruiken bij de constructie van hun caravans.AKS-koppeling voor stabiele wegligging van uw caravan of aanhangwagen. De meeste caravanconstructeurs gaan de AKS 3004 gaan gebruiken. Sinds 2012 zit die een zwart kleedje gestoken, daarvoor was het de typisch rode ALKO-kleur.

AKS-koppeling

Voor stabiele wegligging van uw caravan of aanhangwagen. De meeste caravanconstructeurs gaan de AKS 3004 gaan gebruiken. Sinds 2012 zit die een zwart kleedje gestoken, daarvoor was het de typisch rode ALKO-kleur.

ALKO remsysteem

De ALKO oploopremmen onderscheiden zich bij remtests door waarden die veel beter zijn dan de wettelijk voorgeschreven waarden.

ATC

Het elektronisch anti-slingersysteem dat ervoor zorgt dat, indien uw caravan of aanhanger begint te slingeren op de weg, het systeem gaat bijsturen zodat de caravan recht blijft en NIET gaat slingeren! Kan gemonteerd worden op elke caravan met ALKO-chassis en nu ook beschikbaar voor HOBBY-caravans.

AMS- ALKO Mammut caravanmover

Met 1 vinger uw caravan verplaatsen. Indien uw caravan een ALKO M-chassis heeft kan deze mover ‘in’ het chassis ingebouwd worden zodat u de VOLLEDIGE bodemvrijheid behoudt na het monteren van de mover.

Alde is de Europese leider op vlak van LPG verwarmingssystemen voor caravans en motorhomes.

De Alde Compact 3010 boiler voor verwarming op water gebaseerd wordt geïnstalleerd op vraag van de klant in de meeste Europese caravans en motorhomes. In de Cabby-caravan zit deze ALDE-vloerverwarming standaard ingebouwd. Met dit systeem is het mogelijk uw verwarming op afstand te bedienen met een simpele SMS. Zo is het altijd lekker warm tegen de tijd dat u de caravan binnenstapt na een lange herfstwandeling of een aantal uurtjes skiën.

Het E&P Levelsysteem stelt uw Caravan in slechts 2 minuten volautomatisch vlak.

Uniek bij het E&P Levelsysteem zijn de 6 hydraulische steunen die middels montageplaten verbonden zijn aan het chassis van het voertuig .
Dit zorgt voor een ongeëvenaarde stabiliteit
– moeiteloos vlak door op de knop te drukken
– Volautomatische niveaucompensatie
– stabiele en vibratievrije stand
– goede prijs kwaliteit verhouding
– extra beveiliging tegen diefstal

Interesse? Contacteer ons voor een demonstratie en vrijblijvende offerte: [email protected]

Truma bracht in de jaren ’60 de eerst officieel erkende caravanverwarming uit. Hiermee werd ´s winters kamperen voor het eerst mogelijk.Het Truma-productassortiment reikt vandaag de dag van verwarmingssystemen, airconditioners en boilers tot aan manoeuvreersystemen voor caravans. Gasdrukregelaarinstallaties evenals producten voor de stroomvoorziening ronden het aanbod af.

Europacaravans is een officiële Truma-partner, dat wil zeggen dat er een garantie van 5 jaar is op Truma-movers en Truma-airco’s indien deze gemonteerd zijn bij ons, terwijl u elders slechts een garantie van 2 jaar krijgt op deze toestellen.

Verwarming op gas

Verwarming op aardgas, gekend als Trumatic systeem. Binnenkort ook verkrijgbaar met zichtbare vlammen.

TRUMA ULTRAHEAT

Bijverwarming op elektriciteit. kan bijgestoken worden in uw bestaande Truma-kachel. Met thermostaat, standen te kiezen: 500W, 1000 W of 2000 W.

TRUMA THERME

Boiler op elektriciteit: speciaal voor caravans, efficiënt gebruik van de verwarmingswarmte, korte opwarmtijden – in elektrisch bedrijf – van 15 °C naar 60 °C in 50 minuten, watertemperatuur traploos regelbaar tot 65 °C, 5 liter inhoudsvermogen, Lichtgewicht (maar 2 kg) met compacte afmetingen.

Duo Control Gasdrukregelaar

Voor tijdens het rijden of tijdens stilstand

TRUMA airconditioners

Hoog koelvermogen gecombineerd met effectieve reductie van de luchtvochtigheid en perfecte luchtverdeling. Zowel de Truma Avento op het dak als de Truma Saphir bieden comfort in de zomermaanden!

truma-xt

TRUMA rangeersystemen / movers

TRUMA SR, de half-automatische caravanmover en TRUMA SER, de volledig automatische caravanmover kunnen niet weggedacht worden uit de wereld van de caravanners! Sinds enkele maanden is er ook de Truma EXTREME, ook wel de Truma XT-mover genoemd.

Als service-center van Reich verdelen we de nieuwe movers Reich Easy Driver Basic en Pro zowel voor enkelassers, dubbelassers als aanhangwagens!
Ook herstellingen van movers van een oudere generatie kunnen we voor u uitvoeren.

Reich is ook bekend van tal van de waterkranen en waterinstallaties in de caravans en campers.

Het gewicht kennen op de dissel of op de as? Dat kan perfect met een weegtoestel van Reich, verkrijgbaar in onze campingshop.

Dometic is een welgekende toeleverancier van caravan- en camperonderdelen zoals toiletten, kookfornuizen, vensters, serviceluiken, koelkasten, airco’s en nog veel meer.

Alle onderdelen kunnen afzonderlijk besteld worden bij ons.