Recepten aperitiefhapjes Lentehappening maart 2022

Recepten  –  Aperitiefhapjes op de Cadac klaargemaakt tijdens de Lentehappening van 5 en 6 maart 

1. mini croque monsieurs

Ingredienten :

Toastbroad , jonge kaas, ham , beetje boter

Maak een toast met jonge kaas en ham, strijk een beetje boter aan de buitenkant van de toast

Bak in de cadac paella pan of op de plancha plaat aan beide zijden

Opgepast, dit kan snel aanbakken, hou de croques in de gaten !

Snij de gebakken croque in 4 stukjes en serveer met een prikker , lekker als aperitiefhapje en snel klaar !

2. hartige aperitiefworstjes 

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig 10 reepjes bacon voor 20 tv-worstjes
  • Kipkruiden
  • Tandenstokers of bamboeprikkers

Wentel de tv worstjes in een reepje spek

Steek 3 worstjes op een bamboeprikker

Kruid langs beide kanten met kipkruiden

Grill op de Cadac tot het spek goed gebakken is en draai af en toe eens om zodat het spek niet aanbakt

Tip :  de vegetarische versie van dit recept : vervang de worstjes door dadels , ook lekker !

3. Champignons in lookroom

Kan als aperitiefhapje geserveerd worden, als voorgerecht of als hoofdgerecht met een pasta

Ingredienten  :

Enkele reepjes bacon (vegetarische versie is zonder bacon)

Bakje champignons

3 teentjes look

Room

Boter, olijfolie, peper en zout

Bereiding :

Was of pel de champignons

Pel de look en snij in kleine stukjes

Bak de bacon krokant en haal die uit de pan

Voeg boter in de pan en een beetje olijfolie

Bak de look voor 2 minuten al roerend, let er zeker op dat de look niet verbrandt !

Voeg de paddestoelen toe en roer ze tot ze aan alle kanten in de boter geroerd zijn

Kruid met peper en zout , eventueel chili poeder en paprika poeder volgens smaak

Laat de paddestoelen goed bakken tot ze een beetje bruin worden, 5 tot 7 minuten

Voeg op het laatste de room toe en laat beetje indikken , voeg op het laatste de bacon toe in fijne stukjes gesneden

De paddestoelen kunnen op hun geheel met een prikker gegeten worden als aperitiefhapje

Smakelijk !

4. pittahapjes

Neem een stokbrood en snij hier stukjes af , rooster het stokbrook op de grill
neem de wokpan en bak de pittareepjes
schep de pitta op het geroosterd broodje,

dep eventueel in wat looksaus

5. Tortilla de Papas Rellena  : ideaal als aperitiefhapje , kan ook als hoofdgerecht in grotere portie geserveerd worden 

ingrediënten

  • 3 aardappelen in blokjes gesneden of voorgebakken blokjes uit de diepvries
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 5 eieren
  • 50 gram. gekookte ham
  • 100 gram. feta kaas of jonge kaas

Bereiding

  1. Bak aardappelen en ui 10 minuten in hete olie.
  2. Meng de aardappelen met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de helft van de bereiding in een pan met antiaanbaklaag en leg de ham en kaas erop.
  4. Bedek met meer aardappelbereiding.
  5. Bruin aan beide kanten en serveer met groene salade.

SMAKELIJK !

Meer nieuws?
VORIGE
Fotowedstrijd zomer
VOLGENDE