Knaus Caravans

IMPORTEUR NIEUWE KNAUS CARAVANS IN BELGIE

Het grootste aanbod aan nieuwe Knauscaravans in België !   Bij Europacaravans kun je alle soorten Knaus aankopen : de Knaus Sport & Fun, de Knaus Sport , de Knaus Sport e-power, de Südwind 60 years edition, de Südwind e-power en de Knaus Deseo.  Bij aankoop verzorgen wij alle importdocumenten en keuring.

Knaus wordt ingevoerd en verdeeld door Europacaravans. Knauscaravans bieden de kampeerder comfort, vrijheid en kwaliteit! De caravans worden gefabriceerd in de fabriek van Knaus-Tabbert in Duitsland. Materialen worden nauwkeurig geselecteerd, de afwerking is heel precies.   Voor modeljaar 2022 zijn er wel wat aanpassingen zowel exterieur als interieur, wij vinden ze in elk geval héél geslaagd!

KNAUS 2023

Seizoen 2023 is van start gegaan eind augustus 2022.  Voor de Knaus SPORT is zowel het standaardmodel verkrijgbaar voor het seizoen 2023 zowel als de Knaus SPORT E-POWER SELECTION  , een volledig elektrische caravan zonder gas-voorziening, voor gebruik van Pasen tot Oktober.   In de e-power zitten 2 keramische kookplaten, een ingebouwde airco die koelt en verwarmt , en een kompressor koelkast.

Voor modeljaar 2022 kwam Knaus in de SUDWIND -reeks met de 60 Years-edition en die blijft men ook in 2023 volgen !    Nog meer opties inclusief in de top-reeks van Knaus !  Ingebouwde radio, vlakke beplating, 17” velgen,… dat zijn er nog maar enkele van.    Kom gerust de Knaus Südwind eens ontdekken !  I

De Cateye-LED verlichting is echt wel een topper , de open binnenruimte, de vele opbergmogelijkheden, het attractieve gewicht van deze caravans zorgen ervoor dat de Knaus-caravans tot de TOP behoren in Europa!  Door het ruime gamma in de caravans Knaus Sport, Südwind, Sport & FUN en DESEO  bieden voor elke wens van de verschillende kampeerders een passende oplossing  !

NIEUW voor modeljaar 2023 : de KNAUS AZUR : met de nieuwe AZUR schakelen ze bij Knaus nog een vitesse hoger : een 5-sterren woondroom noemen ze de Azur met zjin buitengewone meubelbouw en stijlvolle inrichting in coocooning design.  Zowel van binnen als van buiten maakt hij indruk met een unieke, dynamische lichtsignatuur.    Bijzonder is het FibreFrame dat zichzelf herstelt  !  

Prijs :  bereken de prijs van uw nieuwe caravan hieronder :

 • Knaus Sport, Sport e-power en Sudwind zitten in een nieuw kleedje   
 • Knaus Azur 2023 : een stapje hoger!

KNAUS SUDWIND

De KNAUS SUDWIND reeks is de topper in de Knaus-reeks.  Met zijn talrijke indelingen is er voor elke kampeerder wel een model voorzien.    De caravan KNAUS SÜDWIND wekt enthousiasme !

Door het modern, comfortabel interieurontwerp, en een zeer dynamische buitenkant , aerodynamisch design en functies die niets te wensen overlaten is deze Knaus de absolute topper in de Knaus-reeks.   De Knaus Südwind is verkrijgbaar met grijze zijwanden en zwarte tentrail of ook nog in de gewone witte versie.

Ook dit jaar verkrijgbaar als  KNAUS SÜDWIND 60 YEARS EDITION !   Beste kwaliteit voor zéér aantrekkelijke prijzen !     Een Knaus Südwind heb je vanaf +/- 24.000 € af dealer, een Knaus Südwind 60 years edition heb je vanaf +/- 29.000 €  af dealer, incl BTW.

 • De Knaus Südwind bestaat al 60 jaar, en nog steeds zijn stijlvol design en extreme veiligheidskenmerken een vaste norm in zijn klasse.  Duurzaamheid is de standaardnorm – hieronder enkele kenmerken

  • hagelreducerend GFK-Dach
  • AKS-stabilistator
  • robuust Pro.Tec-Frame
  • KNAUS CATEYE evolution – achterlichten
  • AL-KO AAA Premium remmen

  DUURZAAM

  Het verhaal van een icoon :  Als de waarschijnlijk meest bekende caravan op de markt, is de SÜDWIND niet enkel bekend door het tijdloos design maar ook bekend door de hoogwaardige uitrusting !

  Sesam open u : de disselbak is vernieuwd voor modeljaar 2022 door een nieuw openingsmechanisme waardoor het nog makkelijker wordt om de disselbak naar boven te scharnieren

  De nieuwe automotive FoldXpand Achterwandconstructie bevat bij de SÜDWIND.  Daardoor onstaat een nieuwe, verfrissende en klassevolle  look.   Wat u niet ziet maar wel voelt, is dat de binnenruimte ca 10 cm groter geworden is door deze nieuwe achterwandconstrutie .

  Nog markanter, nog robuster. De verderontwikkelde Pro.Tec Frame -constructie zorgt voor de beste stabiliteit.  Beide rails zijn als tentrail te gebruiken, dus zowel rechts als links kan een tent ingeschoven worden .

KNAUS SPORT

De KNAUS SPORT is de instapreeks van de Knaus-caravans, maar wel met alle materialen naar opbouw en interieur dezelfde als zijn grote broer de Knaus Südwind ! Een hoogwaardig Exterieurdesign, maar ook de uitrusting binnen  die de SPORT zo komfortabel en veilig maakt.

 • Disselkast eenvoudig met 1 hand bedienbaar, alu riffelbodem in disselbak
 • Dreidimensionele FoldXpand Achterwandconstructie met CATEYE evolution – achterlichten
 • Zijwanden standaard in Alu‐Hamerslag (in de e-power selection versie wel met gladde zijbeplating)
 • praktische ServiceBox met alle techniek in 1 centrale plaats
 • Robuust High‐Strength GFK‐Dak
Een Knaus Sport heeft u af dealer vanaf  20.500 € incl BTW

UITGELEZEN STABILITEIT

Om het even welke grootte, dank zij het hoogwaardig koetswerk en de stabilisator kunnen ook lastige wegen genomen worden zonder enig risico.

De automotive FoldXpand

Functioneel & Design

De nieuwe TREND ingangsdeur past perfekt bij de sportieve look van de caravan Knaus Sport.

KNAUS SPORT E-POWER

De KNAUS SPORT E-POWER 

De klassieke vakantie met de technologie van morgen met de gasvrije E-power selection !   10 indelingen bieden een aantrekkelijk alternatief voor ervaren kampeerders, caravaning-beginners en seizoensvakantiegangers van Pasen tot oktober.   Naast minder onderhoud, verhoogde veiligheid en maximale intuïtieve bruikbaarheid, biedt dit speciale model bovendien tal van aantrekkelijke functies.

Gasvrij  :  Zonder gasflessen !  Hier wint u extra opbergruimte in de disselbak.  Geen gesleur met gasflessen, niet controleren of er nog genoeg gas aanwezig is voor de volgende vakantie !   De volledig elektrisch uitgeruste  E.POWER caravans zijn daardoor veiliger en lichter .

Intelligente energiesturing :  in de caravan zit een elektronica die het aantal ampères in de caravan automatisch regelt, prioriseert en uitschakelt indien nodig.

Airco : koelen en verwarmen : de energie-efficiënte ingebouwde bankairco werkt verkoelend maar ook verwarmend.  Makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

Volwaardige keuken :   kompressorkoelkast en inductie kookplaten zijn standaard ingebouwd in de caravan, verder zijn de opbergkasten dezelfde als inde normale keuken

KNAUS SPORT & FUN

De KNAUS SPORT & FUN biedt met zijn 2 ingangsdeuren en interieurontwerp enorm veel ruimte en opbergruimte.   Via de achterdeur kunnen fietsen of een moto in de caravan gereden worden, of zelfs een motorfiets onder het bed meenemen is mogelijk.  Surfboard, boot, fiets, motorfiets,… dat zijn slechts enkele zaken die met gemak meegenomen kunnen worden in de Knaus Sport & Fun.

Brede toegangsdeur achterin , dakrails, garage onder het bed, optioneel een in de hoogte verstelbaar bed, sportief opvallend ontwerp, en nog veel meer !

De naam zegt het zelf, een caravan voor sportieve kampeerders maar door zijn ontwerp ook geschikt voor mindervalide kampeerders !

Ook dit jaar verkrijbaar in de KNAUS SPORT & FUN BLACK EDITION !

KNAUS DESEO

Dankzij de modernste FibreFrame‐technologie zijn ze erin geslaagd de DESEO nog flexibeler en ruimer te maken. De variabele ruimte‐indeling en toekomstgerichte constructie zorgen daarbij voor de perfecte balans tussen gebruiks‐ en woonruimte, zodat zelfs twee volwaardige motorfietsen kunnen worden meegenomen, kortom een MOTO-TRANSPORTER . Op de bestemming verandert de DESEO dan in een volledig uitgeruste, comfortabele caravan. Zeer handig, nietwaar?

KNAUS SCANDINAVIAN SELECTION

De Knaus Scandinavian Selection is een Knaus  Südwind-reeks speciaal ontworpen voor het Scandinavische klimaat.  Dit zijn een beperkt aantal caravans met specifieke indelingen met standaard automatische ALDE vloerverwarming in de caravan ingebouwd, met panoramisch dakraam en aangepast design, de absolute luxe onder de Knaus-caravans !  Interesse?   Kom eens langs in de showroom voor meer info en prijs, u bent van harte welkom !

OFFICIEEL INVOERDER KNAUS

Wij zijn OFFICIEEL INVOERDER van KNAUS-caravans met grootste aanbod Knaus caravans nieuwe modellen in België !   Hierdoor zijn we meestal goedkoper dan in Nederland !

Dat betekent:
– bij ons krijgt u het origineel Knaus garantie-fabriekscertificaat volgens chassisnummer
– 2 jaar fabriekswaarborg op stukken én op uurloon
– 10 jaar fabrieksgarantie op waterdichtheid (vanaf modeljaar 2018) mits jaarlijkse registratie in Knaus-systeem (enkel mogelijk door officiële Knaus-dealers)
alle wisselstukken zijn originele Knaus-onderdelen

Opgepast: er zijn verdelers die beweren officiële dealer te zijn, vraag naar hun Knaus-dealernummer, met dat nummer kunt u bij Knaus zelf opvragen of ze officiële verdeler zijn ! Bij niet-officiële dealers heeft u geen fabrieksgarantie, ook al beweren zij van wel.

PRIJSLIJST BE-NL

Heeft u opgemerkt dat de prijslijst in België verschillend is van die in Nederland? Dat komt omdat de transport in Nederland achteraf bijgerekend wordt terwijl die in België reeds ingecalculeerd zit. In België geven wij u onmiddellijk de echte prijs waarop échte kortingen berekend worden en géén verdoken korting of verrassingen achteraf zoals in NL. Kom eens langs in de showroom te Zwevegem en wij maken u een echte nettoprijs – voordeliger dan in Nederland!

Indien u een nieuwe caravan bij ons wilt bestellen, maar zelf in de fabriek wenst af te halen in Duitsland, dan is dat eveneens mogelijk – wij regelen zelfs een lunch en fabrieksbezoek bij afhaling van uw caravan. Dit is enkel mogelijk op nieuw bestelde caravans die nog niet in de showroom staan.