Veiligheid

Accessoires

Veiligheid

 

1.ONDERHOUD

Veilig onderweg is uiterst belangrijk.   Hiervoor dient uw caravan toch wel nagekeken worden voor vertrek.   Niet enkel de wielen, remmen, koppeling, lichten moeten gecontroleerd worden, ook is het uitermate belangrijk om de omvormer, gasslangen, chauffage, waterleidingen, elektriciteit na te zien voor vertrek.

Om de 2 jaar is een technische keuring vereist, daarom is het best dat er eerst een klein onderhoud gebeurt aan uw caravan zodat zeker is dat deze in orde is voor de keuring.  Elke 4 jaar raden wij aan om een groot onderhoud te laten uitvoeren.   Check ook altijd zelf nog eens of alles in orde is voordat u de reis aanvat.

onderhoud

Klein onderhoud :
controle gasdemper oplooprem, smering oplooprem (schuifstuk), smering scharnierpunten remstangen, controle remkabels, controle neuswiel (eventueel smeren van de schroefdraad), smeren uitdraaisteunen, vochtcontrole bodemplaat, controle banden + bandenspanning, controle koppeling (slijtage), controle vering (rubber torsie, staalgeveerde assen smeren) :

Groot onderhoud :
naast de normale zaken in het kleine onderhoud doen wij ook volgende zaken in het groot onderhoud : reinigen en afstellen van de remmen, controle wiellagers (eventueel vet vervangen), deur en raam rubbers behandelen tegen uitdroging, controle chassis (corrosie of witaanslag verwijderen), controle asbevestiging, controle water+afvoerleidingen, controle gasleidingen, controle voegnaden koetswerk

 

2 ANTI-DIEFSTAL

Uw caravan beveiligen tegen diefstal is tegenwoordig ook niet meer uit den boze.

Indien u een omniumverzekering afgesloten heeft, dan vraagt de verzekeringsmaatschappij vaak een dieselslot en wielklem, deze moeten ‘SCM’ gekeurd zijn.   Door de strenge vereisten van de SCM-Keuring zijn deze sloten ook moeilijker te openen voor potentiële dieven.   In onze shop zijn verschillende sloten verkrijgbaar :

images

 

Disselsloten : ALKO Safety Premium slot

 

 

 

wielklem 2

 

Wielklemmen : Milenco wielklem compact of normaal

 

 

 

 

reich easy driver

 

Een caravanmover die tegen de wielen blijft staan kan ook als anti-diefstal werken, maar laat de rollen nooit langer dan 2 dagen tegen de wielen staan, dit om slijtage op de banden te voorkomen.

 

 

 

cas ii alarm  Een alarmsysteem schrikt potentiële dieven af.

Het CAS II alarmsysteem bestaat uit een centrale, een afstandsbediening en een draadloos magnetisch deurcontact.    Dit kan uitgebreid worden met sensoren op elke venster 

 

Thule Door_Lock_Frame_groot     Een extra deurslot van Thule maakt het inbrekers extra moeilijk

 

3 GAS-DETECTIE

 

3 gas    Het TriGas gas alarm detecteert gassen zoals koolmonoxide, butaan- en propaangassen maar ook slaapgassen (bijvoorbeeld narcosegassen)

 

ROOKMELDER                Een rookmelder is, net zoals thuis, ook in de caravan of motorhome onmisbaar !

 

Back to top