Een Campingcar wordt ook wel een vouwwagen genoemd,  en is een mengvorm tussen een caravan en een tent, het is als het ware een tent in een aanhangwagen gemonteerd.   In ingeklapte vorm is de vouwwagen als aanhanger achter een auto te vervoeren. In uitgeklapte staat is het een tent.

Slapen gebeurt meestal op een van de uitklapbare delen of in de wagenbak. Daarmee is in het ontwerp van de vouwwagen reeds rekening gehouden. Een vouwwagen biedt dus meer “slaapcomfort” dan een tent.

Hoe snel de tent van de vouwwagen kan worden opgezet hangt in hoge mate af van de vernuftigheid van het uitvouwsysteem, een uniek kenmerk van een vouwwagen. Bij de “snelste” opzetters is de wagentent zelf (het slaapgedeelte) binnen zo’n vijf minuten op te zetten, wat een dergelijk type vouwwagen erg aantrekkelijk maakt als kampeermiddel om mee te trekken. Sommige fabrikanten claimen tijden van binnen een minuut, dit is echter wel zonder het afkoppelen van de auto en het uitdraaien van de uitdraaisteunen.

Sinds kort zijn we verdeler geworden van de Engelse OPUS camper en vanaf eind juni wordt het gamma van de vernieuwde ALPENKREUZER campingcar aan ons gamma toegevoegd.

 

Back to top